Українські дипломати відреагували на відкриття "представництва" терористів в Італії / МЗС України, ілюстрація REUTERS

Проросійські сили у Вероні (Італія) оголосили про відкриття так званого "представництва ДНР".

Про це повідомляє Посольство України в Італії у Facebook.

Читайте такожВ Одесі затримали бойовика «ДНР»

Відео дня

"Посольство України рішуче засуджує будь-які спроби просування та підтримки в Італії терористичних угрупувань - фейкових "республік" на території українського Донбасу, що є неприйнятним не лише для країни-члена ЄС, але й для будь-якого суспільства, яке поділяє демократичні цінності та базові правила сучасного світового порядку", - заявляють дипломати.

"До таких ганебних дій відноситься й остання антиукраїнська провокація місцевих проросійських сил в італійському місті Верона, які оголосили про відкриття 9 лютого цього року так званого "представництва ДНР у Вероні", - йдеться у повідомленні.

Посольство та МЗС України вживають заходів політико-дипломатичного реагування: надіслано відповідну вербальну ноту до МЗС Італії, запити до префектури та квестури Верони, у яких висловлюється протест проти антиукраїнських провокацій, спрямованих на підрив загальноєвропейської позиції на підтримку територіальної цілісності Української держави, з’ясовується юридичний статус цього "представництва".

Дипломати наголошують, що "чергова антиукраїнська акція місцевих проросійських політиків міста Верона за сценарієм, розписаним кремлівськими ляльководами, вже викликала обурення не лише української громади Італії, але й багатьох італійських друзів України, які висловлюють підтримку нашій державі".

"Участь у цій акції одіозного місцевого діяча П.Дзоккателлі – "керівника" цього фейкового "представництва" - не була несподіванкою для тих, хто знайомий з його життєвим шляхом: протягом тривалого часу він був керівником "Регіонального комітету за незалежність Венето", а з початком російської агресії проти України перекваліфікувався у палкого "промоутера" контактів з тимчасово окупованим Донбасом", - заявили у посольстві.

"На жаль, і в Італії знаходяться свої політичні маргінали, які, вочевидь, готові і надалі підвищувати рівень провокацій та докладати зусиль, аби здобути більшу прихильність московських кураторів. Втім, ми переконані, що згадані протиправні дії окремих представників місцевого веронського політичного осередку не будуть спроможні поставити під сумнів тверду позицію італійського уряду щодо підтримки суверенітету і територіальної цілісності України", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 9 лютого російські ЗМІ повідомили, що друге в Італії "представництво" фейкової "ДНР" відкрилося у Вероні.