Ілюстрація / REUTERS

Помічниця Генерального секретаря ООН з гуманітарних питань та заступниця Координатора з питань надзвичайної допомоги Урсула Мюллер заявила, що в ООН створюють інноваційний механізм фінансування плану реагування на гуманітарну ситуацію в Україні на 2019-й рік. 

Про це Мюллер сказала на засіданні Ради безпеки ООН з приводу четвертої річниці з часу підписання Комплексу заходів з виконання Мінських угод

"Ми створюємо інноваційний механізм фінансування для того, аби підтримати план реагування на гуманітарну ситуацію на 2019 рік", - заявила Мюллер. 

Відео дня

Вона зазначила, що зазначені кроки спрямовані на задоволення нагальних потреб, на які менше всього виділяються кошти. 

"Я вітаю внески, зроблені донорами у цей фонд. Я наполегливо закликаю інших приєднатися", - заявила вона.

Читайте такожВ ООН заявляють про необхідність додаткових заходів для закріплення режиму тиші на Донбасі

Також Мюллер додала, що минулого місяця Координатор з питань надзвичайної допомоги схвалив розподіл 6 мільйонів американських доларів з Центрального фонду реагування на надзвичайні ситуації. 

Вона зазначила, що минулого року план реагування на гуманітарну ситуацію в Україні не був профінансований на понад 60%.

У цьому зв'язку помічниця Генсекретаря ООН заявила, що як наслідок, багато цивільних осіб гостро потребують допомоги.

"Цього року ми потребуємо 162 мільйонів доларів США, аби надати гуманітарну допомогу 2,3 мільйона людей за допомогою плану реагування на гуманітарну ситуацію", - наголосила Мюллер. 

Вона додала, що цей план зосереджує увагу на захисті вражених конфліктом людей, на відновленні доступу до засобів існування, послуг першої необхідності і об'єктів критичної інфраструктури. 

"Коли гуманітарна допомога продовжує залишатися критичною як результат конфлікту, ми націлені задовольнити потреби людей за допомогою більш стійких зусиль", - сказала Мюллер.

Раніше УНІАН повідомляв, що уряди Данії, Швеції і Швейцарії вирішили виділити понад 14 мільйонів доларів для розв'язання проблем Донбасу.