Герасимов вважає, що всі документи щодо контрабанди запчастин мають бути передані до правоохоронних органів / фото УНІАН

Лідер парламентської фракції "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов вважає, що всі документи, які стосуються нібито контрабанди запчастин до військової техніки з Росії, мають бути передані до правоохоронних органів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на засіданні парламенту, відповідаючи на звинувачення керівництва фракцій "Батьківщина" та "Самопоміч" щодо журналістських розслідувань про нібито торгівлю запчастинами контрабандним шляхом з РФ.

Читайте такожГладковський та «Укроборонпром» готові судитися з журналістами «Наших грошей» – Ірина Луценко

«Вважаємо, що всі докази мають бути передані до НАБУ, ДБР та військової прокуратури», - сказав він.

Також Герасимов зазначив, що сьогодні «Путіна найбільше муляє те», що за президентства Петра Порошенка відновлюється міць української армії.

Крім того, депутат вкотре звинуватив лідера «Батьківщини» Юлію Тимошенко в тому, що армія розграбовувалася за часів, коли вона була прем’єр-міністром України, і знову згадав про нібито намагання «Батьківщини» скупити голоси виборців на президентських виборах.

Довідка УНІАН. 25 лютого журналіст Денис Бігус оприлюднив дані розслідування, згідно з якими особи з оточення президента нібито заробляли на поставках російських запчастин до військової техніки.

Журналіст стверджує, що нібито син заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор був учасником мільйонних схем з розкрадання коштів в ОПК.

За інформацією журналіста, начебто Ігор Гладковський разом з іншими особами за контрабандними схемами постачав в Україну з РФ запчастини до військової техніки. Журналісти стверджують, що українські підприємства ОПК у декілька разів переплачували за запчастини.