Поліція під стінами "Укроборонпрому" / фото УНІАН

Близько сотні активістів пікетують будівлю державного концерну «Укроборонпром» з вимогою звільнення керівництва компанії, заступника секретаря Ради національної безпеки та оборони Олега Гладковського та всіх чиновників, які причетні до розкрадання коштів у оборонній сфері.

Як передає кореспондент УНІАН, біля прохідної «Укроборонпрому» зібралися представники ВО «Свобода», Правого сектору, громадської організації «С14» та Всеукраїнської громадської організації «Сокіл».

Активісти стверджують, що «Укроборонпром» насправді нічого не виробляє, а через концерн лише розкрадаються кошти оборонної галузі.

Фото УНІАН

На проїжджій частині вулиці Дегтярівської, на якій розташована будівля концерну, активісти написали: «Букин — вор».

На початку акції біля активістів перебувало близько 10 патрульних поліцейських. Згодом підійшли близько 50 спецпризначенців в шоломах та захисних обладунках. Більшість спецпризначенців у балаклавах, проте у всіх є номери на шоломах та жетони. Учасники акції не проявляють агресії.

Читайте такожНАБУ порушило кримінальну справу через розкрадання в оборонній сфері (відео)

Як повідомляв УНІАН, 25 лютого проект "Наші гроші з Денисом Бігусом" оприлюднив розслідування, в якому стверджується, що син першого заступника секретаря Ради національної безпеки та оборони Олега Гладковського Ігор причетний до схем масштабного розкрадання бюджетних коштів в оборонному комплексі.

Фото УНІАН

Стверджується, що Гладковський-молодший та його партнери вступили у змову з оборонними чиновниками. Вони скуповували військові запчастини у російських контрабандистів, а також на складах української армії. Ціни на запчастини, які часто не відповідали будь-яким нормам якості, накручувалися в рази. Цей "товар" за змовою з керівництвом "Укроборонпрому" продавали на оборонні заводи. У такий спосіб група нібито отримала від "Укроборонпрому" щонайменше 250 млн грн.

Олега Гладковського журналісти називають другом нинішнього президента Петра Порошенка і "смотрящим за оборонкою".

26 лютого прес-секретар Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Ольга Постолюк повідомила, що САП відкрила кримінальне провадження для перевірки оприлюднених у програмі "Наші гроші" фактів про мільйонні оборудки в оборонній сфері. "Ми за інформацією, яка була оприлюднена в ЗМІ, внесли відомості в ЄРДР і почали кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією – ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою)", - сказала Постолюк.

Президент відсторонив Гладковського від виконання обов'язків першого заступника секретаря РНБО на час проведення розслідування.

27 лютого детективи Національного антикорупційного бюро почали розслідування за результатами аналізу відомостей, викладених в журналістському розслідуванні про корупцію в оборонній сфері.