Луценко пропонує окремим рішенням РНБО визначити порядок постачання необхідних деталей для підприємств «оборонки» з території РФ / фото УНІАН

Генеральний прокурор України Юрій Луценко пропонує окремим закритим рішенням РНБО визначити порядок постачання необхідних деталей для підприємств державного концерну «Укроборонпром» з території РФ.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Луценко повідомив на засіданні Ради національної безпеки та оборони України.

Читайте такожПорошенко після гучного скандалу анонсував міжнародний аудит «Укроборонпрому»

Відео дня

«Моя пропозиція зводиться до наступного - підприємства, які поставляють необхідні деталі, вузли, агрегати з країни-агресора не мають обліковуватися тисячами, їхній порядок повинен бути чітко виписаний в закритому рішенні РНБО, їхня кількість має бути обмежена, а ще краще, якби вони звелися до філіалу одного з державних підприємств. Тоді ми будемо спокійно говорити суспільству, що ця робота потрібна, бо це очевидно», - заявив він, додавши, що не всі деталі можна виготовляти в Україні, але з іншого боку все знаходиться повним контролем державних уповноважених структур і правоохоронних органів.

«Замість 5770 постачальників ми б мали, умовно кажучи, 20 постачальників з ризикованих територій, які знаходяться повністю під контролем усіх уповноважених на це державних органів», - додав генпрокурор.