Кривонос каже, що буде боротися з корупцією в оборонці / president.gov.ua

Новопризначений заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони Сергій Кривонос пообіцяв унеможливити прояви корупції в оборонній сфері.

Читайте такожЗнає потреби ЗСУ з окопів на Донбасі: Турчинов розповів про свого нового заступника

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час свого представлення на посаді за участю президента України Петра Порошенка і секретаря РНБО Олександра Турчинова.

"Що стосується роботи по реформуванню оборонної промисловості, - за підтримки вас, уряду, іноземних партнерів я докладу максимум зусиль, щоб унеможливити прояви корупції, мародерства в армії. Ті підлі щури, які намагаються або намагалися розкрасти армію, розкрасти нашу державу, я впевнений, вони будуть покарані", - сказав Кривонос.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко підписав указ про призначення заступника командувача Сил спеціальних операцій Збройних сил України Сергія Кривоноса заступником секретаря Ради національної безпеки і оборони.

Сергій Кривонос балотувався в президенти від партії "Воїни АТО", але 6 березня заявив про зняття своєї кандидатури з виборів. 7 березня Центральна виборча комісія скасувала реєстрацію Кривоноса в якості кандидата в президенти.

Як повідомляв УНІАН, 25 лютого проект "Наші гроші з Денисом Бігусом" оприлюднив розслідування, в якому говорилося, що син на той час першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор нібито причетний до схем масштабного розкрадання бюджетних коштів в оборонному комплексі. У розслідуванні стверджується, що Гладковський-молодший і його партнери вступили в змову з оборонними чиновниками. Вони скуповували військові запчастини у російських контрабандистів, а також на складах української армії.

Ціни на запчастини, які часто не відповідали жодним стандартам якості, були завищені в рази. Цей "товар" за змовою з керівництвом "Укроборонпрому" продавали на оборонні заводи. Таким чином, група нібито отримала від "Укроборонпрому" щонайменше 250 млн грн.

Олега Гладковського журналісти називають другом президента Петра Порошенка і "смотрящим за оборонкою". 26 лютого президент відсторонив Гладковського від виконання обов'язків першого заступника секретаря РНБО на час проведення розслідування, а 4 березня підписав указ про звільнення його з посади.

"Наші гроші", тим часом, випустили ще кілька серій свого розслідування. Так, 4 березня було оприлюднено сюжет, згідно з яким чинний керівник держконцерну Павло Букін і колишній перший заступник секретаря РНБО Гладковський нібито отримували "відкати" за постачання высотомеров для ремонту в Україні Ан-26 з Казахстану. Напередодні, 11 березня, журналісти випустили фінальний епізод розслідування, в якому, зокрема, звинуватили у причетності до схем правоохоронців.