Холодницький заявив, що у матеріалах справи щодо розкрадань в «Укроборонпромі» немає переданих з прокуратури 87 аркушів переписки / фото УНИАН

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив про відсутність в матеріалах кримінального провадження щодо розкрадань в Державному концерні «Укроборонпром» переданих з військової прокуратури 87 аркушів листувань фігурантів справи.

Читайте такожХолодницький визнав, що без розслідування ЗМІ розкрадань в "Укроборонпромі" не було б слідства у цьому напрямі

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив на засіданні Тимчасової слідчої комісії ВР з розслідування відомостей щодо розкрадань у Збройних силах та підриву обороноздатності держави у період з 2004 по 2017 роки.

Відео дня

«Документи, дійсно, не були надані (до САП – УНІАН), були, дійсно, передані якісь матеріали виділені з кримінального провадження військовою прокуратурою…це, дійсно, було так, я досі не отримав відповіді директора НАБУ, де ці матеріали, але я отримав відповідь головного військового прокурора Матіоса, який підтвердив, що ці матеріалі направлялись – це 87 аркушів переписки, де згадувались О.В. (ймовірно, колишній перший заступник секретаря РНБО Олег Володимирович Гладковський – УНІАН), Ігор (ймовірно, син Гладковського – УНІАН)», - заявив він.

За словами Холодницького, відповідно до норм Кримінального процесуального кодексу України, для реалізації цих матеріалів потрібно або зареєструвати нове провадження, або приєднати до вже розслідуваного. «Ні одне, ні друге не було зроблено, досі ми не знаємо, де перебувають ці матеріали і яка їх була подальша доля. Це дуже цікаво», - додав він.

Як повідомляв УНІАН, раніше Холодницький розповів, як детективи НАБУ гальмували розслідування справи про розкрадання в "оборонці".