Ондрейчак рассказал, как Европе нужно отвечать на агрессию РФ  / www.teraz.sk

Таку думку висловив колишній держсекретар міністерства оборони Словаччини, а тепер голова словацького Центру Європейських та Північно-Атлантичних відносин Роберт Ондрейчак в інтерв'ю "Новому времени".

Він зазначив, що через участь у конфлікті Росії ситуація така яка вона є, і Україна сама не зможе перемогти Росію у військовому плані. Тому НАТО і Захід повинні створити систему противаг для Росії, сказав Роберт Ондрейчак.

Читайте такожМЗС Польщі закликає ввести санкції проти РФ автоматично в разі атаки на Маріуполь

Відео дня

"Країнам Європи і НАТО важливо дати Росії зрозуміти: якщо вона зробить якийсь крок, НАТО відреагує у відповідь. Потрібно зробити очевидним цей зв'язок. Разом Європа і Північна Америка в 20 разів сильніші Росії, з точки зору економіки, наприклад. Разом ми можемо завдати серйозної шкоди російській економіці", - підкреслив Роберт Ондрейчак.

Разом з тим він зазначив, що "якщо Росія буде йти далі - ми теж повинні йти далі. Ми повинні підвищувати для росіян ціну і ризик їх дій. Це єдиний спосіб протидіяти Росії. Якщо вони будуть бачити, що ми не реагуємо на А, вони будуть робити Б. Якщо ми не будемо реагувати на Б - вони будуть робити В".