Степанов відмовився залишати посаду \ uc.od.ua

Максим Степанов відмовився залишати посаду голови Одеської обласної державної адміністрації (ОДА), незважаючи на указ президента Петра Порошенка про відсторонення з посади.

Читайте такожПорошенко змінив голову Одеської ОДА

Як передає кореспондент УНІАН, про це Степанов заявив сьогодні на брифінгу. За його словами, на сайті президента указ щодо його відсторонення від посади з'явився кілька годин тому. «Такий дуже дивний документ, який, на моє переконання, на переконання всіх юристів, не має нічого спільного з законодавством України», - заявив Степанов.

Відео дня

Він зазначив, що даний документ «вийшов за повноваження президента», які прописані в Конституції України. Зокрема, як зазначив Степанов, звільняти і призначати глав адміністрацій президент може винятково за поданням Кабінету міністрів.

При цьому, Степанов підтвердив, що йому було «зроблено пропозицію» написати заяву за власним бажанням. «Я відмовився, тому що у мене немає власного бажання писати заяву... Я як виконував обов'язки, так і продовжую виконувати», -заявив Степанов.

Відповідаючи на питання журналістів про можливий тиск на нього, глава ОДА сказав, що готовий до цього. «Я дуже сильна людина і можу витримати будь-який тиск ... Щоб потім не було якихось розмов - у мене все нормально зі здоров'ям, я не вживаю різні речі...», - акцентував Степанов.

Коментуючи результати першого туру виборів в Одеській області, де більшість голосів набрав кандидат в президенти, шоумен Володимир Зеленський, Степанов підкреслив, що пишається тим, що в регіоні вибори пройшли чесно, без будь-якого тиску, без застосування адміністративного ресурсу або підкупу. «Це вільний вибір людей, які голосували за людину, яку вважали потрібним... Подобається це комусь чи ні, але саме це є фундаментальними речами будь-якої європейської держави. Саме це є фундаментальними речами для нашої країни», - заявив Степанов, висловивши впевненість у тому, що і другий тур виборів пройде в Одеській області вільно і демократично.

Він також заявив, що ніколи не чинив тиску на підлеглих, яким говорив, що голосувати вони повинні на власний розсуд.

Як повідомляв УНІАН, Порошенко відсторонив Максима Степанова з посади голови Одеської ОДА та призначив першого заступника Сергія Паращенка виконуючим обов'язки голови ОДА.

Відповідні укази розміщені на сайті глави держави. В указі № 107/2019 сказано: «Усунути Степанова Максима Володимировича з посади голови Одеської обласної державної адміністрації». Указом № 108/2019 тимчасово покладається виконання обов'язків голови Одеської ОДА на Паращенка.

Довідка УНІАН. Степанов був призначений на посаду голови ОДА в січні 2017 року, змінивши на цій посаді Міхаела Саакашвілі. До цього Степанов очолював державне підприємство «Поліграфічний комбінат« Україна» з виготовлення цінних паперів».