Мова йде про спрощену процедуру видачі російських паспортів жителям самопроголошених республік / YConsult.ru

Після другого туру президентських виборів в Україні, який призначений на 21 квітня, Росія може ввести спрощений порядок надання громадянства українцям, які проживають на території самопроголошених "ЛНР" та "ДНР". Такий сценарій розглядається в Кремлі, проект відповідного указу президента Володимира Путіна вже підготовлений, повідомило РБК джерело, близьке до адміністрації президента, і підтвердив співрозмовник, знайомий з підготовкою документа.

Читайте такожУ Кремлі розповіли, чи надходили заявки на зустріч із Путіним від Порошенка і Зеленського

Для реалізації цього плану необхідний указ президента РФ Володимира Путіна, передає РБК.

Відео дня

За словами джерела РБК, очікується, що згідно з президентським указом жителі "ДНР" і "ЛНР" зможуть отримати російські паспорти за спрощеною процедурою — без обов'язкових випробувань і дотримання вимоги про проживання в Росії більше п'яти років.

У російських силовиків і чиновників за минулі місяці була серія нарад з працівниками "міграційних служб" "ЛНР" і "ДНР" по цій темі, додало джерело РБК в Слідчому комітеті Росії (представники цього відомства брали участь в нарадах).

Близьке до "керівництва ДНР" джерело підтвердило, що мова йде про спрощену процедуру видачі російських паспортів жителям самопроголошених республік. За його інформацією, основними умовами зміни громадянства будуть наявність паспортів "ЛНР" і "ДНР" і здача українського паспорта.

Як повідомляв УНІАН, у Кремлі прокоментували інформацію про масову роздачу російських паспортів у "ЛДНР". 3 квітня Пєсков заявив, що не має "жодної інформації на цей рахунок".