Кравчук: президенту "не можна так багато говорити, як це робив Порошенко" / фото УНІАН

Перший Президент України Леонід Кравчук вважає, що тактика Володимира Зеленського намагатися не базікати даремно виправдовує себе.

"...зараз часто голосять, що Зеленський мовчить, не говорить на публіку. Однак зауважу, що колишній президент Порошенко занадто багато говорив, і, якщо проаналізувати його слова, то можна побачити, що він і сам забував те, що говорив, що обіцяв", – зазначив Кравчук в колонці для Главреда.

Зокрема, нагадав він, у 2015-2016 році Порошенко під час поїздки до Німеччини назвав бойовиків "ДНР" і "ЛНР" точно так само, як і Зеленський в ході дебатів, коли зачитував питання від людей (бойовики "ЛДНР" були названі "повстанцями" – ред.).

Відео дня

"А після стадіону Порошенко хапався за голову і кричав, що це було найжахливіше, що він почув від Зеленського під час дебатів. Але, підкреслю, у даному випадку Зеленський зачитав запитання, який надіслав пересічний українець. А те, що Порошенко сам вжив такий термін, він вже забув", – констатував перший президент.

Читайте такожЕкс-президент України давши пораду Зеленському

Він уточнив, що президенту "не можна так багато говорити, як це робив Порошенко".

"Я підтримую Зеленського в тому, що потрібно припинити ці півторагодинні розмови з будь-якого найменшого приводу, крики і воплі "Хай живе...". Президент повинен говорити спокійно і переконливо, і тільки після глибокого аналізу", – переконаний перший глава держави.

А журналістам не треба спонукати і провокувати главу держави на постійну балаканину і заяви, закликав він, так як це – не справа президента.

"Президент говорить тільки тоді, коли питання вирішені, чи є всі підстави і документи для важливої заяви або розмови. Інакше ми знову отримаємо президента-пропагандиста", – резюмував Кравчук.

Нагадаємо, раніше перший президент України Леонід Кравчук пояснив, чому не можна ідеалізувати нинішнього главу держави Петра Порошенка.