Ілюстрація / REUTERS

У терористичному угрупованні «ДНР» вирішили запровадити «спрощений механізм перетину кордону на пунктах пропуску з РФ з метою централізованої доставки громадян для отримання громадянства РФ».

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Зазначається, що очільник угруповання Денис Пушилін заявив, що розробити такий механізм потрібно до 1 червня.

Відео дня

Читайте такожМайже половина жителів ОРДЛО готові на мир за будь-яку ціну – соцопитування

Росія поки не реагувала на висловлювання керівника бойовиків.

Як повідомляв УНІАН, 24 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ про спрощене отримання російських паспортів жителями тимчасово окупованого Донбасу.

«Встановити, що особи, які постійно проживають на територіях окремих районів Донецької і Луганської областей України, мають право звернутися із заявами про прийняття в громадянство РФ у спрощеному порядку відповідно до частини 8 статті 14 федерального закону від 31 травня 2002 №62 ФЗ «Про громадянство Російської Федерації», - сказано в указі.

В Кремлі пояснюють, що таке рішення ухвалено президентом РФ «з метою захисту прав і свобод людини і громадянина», на підставі «загальновизнаних принципів і норм міжнародного права». Термін розгляду заяв про прийняття в громадянство жителів окупованих районів Донбасу не повинен перевищувати трьох місяців з дня подання заяви та необхідних документів. Указ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.