Постпред України у Раді Європи прокоментував заяву Путіна щодо можливого спрощення видачі російських паспортів усім українцям / фото УНІАН

Постійний представник України в Раді Європи Дмитро Кулеба вважає, що заявою про можливе спрощення процедури видачі російських паспортів усім українцям президент Російської Федерації Володимир Путін демонструє прагнення до подальшої ескалації.

Про це він написав у своєму мікроблозі у Twitter.

«Якби РФ хотіла компромісу і врегулювати конфлікт, вона б зараз утримувалася від ескалації і залишала новому президенту України простір для дипломатичного маневру. Але РФ хоче подальшої ескалації та хаотизації України і тому продовжує ускладнювати правила гри», - зазначив він.

Відео дня

Читайте такожПутін хоче спростити видачу російських паспортів усім громадянам України

Як повідомляв УНІАН, 24 квітня президент Володимир Путін підписав указ про спрощене отримання російських паспортів жителями тимчасово окупованого Донбасу. У Кремлі пояснили, що таке рішення ухвалено президентом РФ «з метою захисту прав і свобод людини і громадянина», на підставі «загальновизнаних принципів і норм міжнародного права».

Сьогодні, 27 квітня, Путін заявив, що Росія може почати надавати в спрощеному порядку російське громадянство всім українцям, а не тільки окупованих територій Донбасу.