Путін дозволив роздачу паспортів жителям ОРДЛО / фото УНІАН

Незважаючи на паспортизацію жителів ОРДЛО, у президента РФ Володимира Путіна немає планів щодо окупації цієї території.

Таку думку в інтерв'ю виданню «Апостроф» висловив колишній депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов. За його оцінкою, Кремль просто хоче якомога дорожче «продати» окуповані райони Донбасу Україні.

Читайте такожГримчак пояснивши, чому вже зараз МЗС має офіційно рекомендувати росіянам покинути ОРДЛО

Відео дня

Російський опозиціонер вважає, що не коректно проводити паралелі між ОРДЛО і Абхазією та Південною Осетією. «Тут у Кремля був абсолютно свідомий план із захоплення Криму, спрямований на збереження путінської влади в умовах Майдану і не допущення поширення революційного вірусу в Росію. А Донбас виник як розмінна монета, як побічний результат боротьби еліт всередині РФ, Путін хотів використовувати Донбас для визнання Криму частиною Росії, але цього не сталося», – зазначив Пономарьов.

Він вважає, що Путін хоче створити видимість загрози, щоб на переговорах Зеленський був більш гнучкий. «Тобто потрібно налякати українське керівництво, щоб у них було відчуття, що вже відбулася окупація, і може початися новий виток війни, а Зеленський все ж йшов, як і Порошенко в 2014 році, з обіцянкою принести мир у країну. Тому це може стати катастрофою для його президентського рейтингу, тому він повинен робити все що завгодно, лише б цього не сталося. Думаю, в цьому і криється план Кремля, а не в окупації», – сказав Пономарьов.

«Я б радив йому (Володимиру Зеленському – ред.) робити вигляд, що взагалі нічого не сталося. Безумовно, всі кроки по лінії ООН правильні, і я повністю їх підтримую. Міжнародне співтовариство повинно діяти, а Україна повинна це "не помітити", – впевнений російський опозиціонер.