Сироїд висловилась про нову коаліцію / фото УНІАН

Фракція "Об’єднання "Самопоміч" не має наміру брати участь у формуванні коаліції у Верховній Раді восьмого скликання. А це 25 депутатів.

Про це в кулуарах Верховної Ради заявила віце-спікер парламенту Оксана Сироїд після того, як "Народний фронт" заявив про вихід з коаліції, повідомляє "24 канал".

Читайте такожЕксперт розповів, хто виграв би від розпуску парламенту

Відео дня

"Самопоміч" заявила про своє ставлення до коаліції ще в 2016 році. Ці люди кращими не стали. Навпаки – показали багато своїх неспроможностей. "Самопоміч" не бачить можливості вступати з цими людьми в коаліцію", – сказала вона.

Як повідомляв УНІАН, раніше сьогодні, 17 травня, лідер фракції «Народний фронт» Максим Бурбак заявив про вихід їхньої фракції з коаліції.

За його словами, «Народний фронт» «закликає фракції державницької ідеології негайно розпочати консультації щодо підготовки нової коаліційної угоди з новим планом дій».

Голова Верховної Ради Парубій, своєю чергою, оголосив про припинення діяльності коаліції в парламенті поточного скликання.

«Сьогодні коаліція депутатських фракцій «Європейська Україна» у Верховній Раді восьмого скликання припинила свою діяльність», - сказав спікер.