Зеленський складатиме присягу сьогодні / фото УНІАН

У залі засідань Верховної Ради України не вносили суттєвих змін в церемонію інавгурації Володимира Зеленського.

Як повідомив в ефірі "ТСН.Ранок" розпорядник інавгурації президента Петро Боднар, протокол не вимагає змін.

"Звучать фанфари. Спікер оголошує - зустрічайте президента. Він заходить і йде прямо до трибуни, а потім займає місце за трибуною", - розповів Боднар.

Читайте такожДелегація США прибула до Києва для участі в інавгурації новообраного президента України

Суфлер для Зеленського не встановлювали, але саму трибуну вдосконалили для зручності. Оскільки трибуна сама по суті дуже масивна, було встановлено спеціальне підвищення, враховуючи особисті людські антропологічні розміри.

Головні реліквії - Пересопницьке євангеліє і Конституцію України - до останнього триматимуть у сховку. Сам процес інавгурації вже провели репетицію двічі із дублерами, а напередодні ввечері - з головними дійовими особами. Промахи інавгурацій попередніх президентів враховані. Загалом у сесійній залі має вміститися десь тисяча людей. Почесні гості сидітимуть у правій ложі, де встановлені іменні таблички. Дружина і батьки Зеленського сидітимуть біля першого президента незалежної України - Леоніда Кравчука.

Після трьох репетицій  залу провітрили, меблі наполірували. Усе готове до моменту, коли в ці двері увійде новообраний президент.