Про це Стефанчук повідомив журналістам в кулуарах парламенту / facebook.com/ruslan.stefanchuk

Радник президента України Володимира Зеленського – представник президента у Верховній Раді Руслан Стефанчук звинувачує Верховну Раду у недотриманні досягнутих раніше під час зустрічі глави держави з лідерами фракцій та груп компромісних домовленостей щодо зміни виборчого законодавства.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Стефанчук повідомив журналістам в кулуарах парламенту.

Читайте такожДепутати Заліщук, Корнацький, Лещенко та Найєм вийшли зі складу фракції "БПП"

Відео дня

«Вони (народні депутати – УНІАН ) показали рівень того, наскільки є взаєморозуміння і взаємодовіра між президентом і Верховною Радою, але я сподіваюся, що ще є час для того, щоб ми знайшли можливість і спробували все-таки змусити Верховну Раду працювати і запропонувати громадянам України нову якість політики, нову якість обрання (народних депутатів - УНІАН)», - заявив він.

За словами Стефанчука, у Зеленського зацікавлені в тому, щоб до влади в наступний парламент прийшли ті люди, які «справді можуть представляти Україну».

«Ми сьогодні стали свідками того, що, на превеликий жаль, поки розмова не вдається», - заявив Стефанчук.

За словами представника президента у ВР, у депутатів «великого бажання приймати цей (Виборчий – УНІАН) кодекс, на превеликий жаль, ми не бачимо», а 21 травня під час зустрічі президента з керівництвом ВР та лідерами парламентських фракцій та груп було досягнуто компромісне рішення щодо зміни виборчого законодавства.

«Вчора під час спілкування був досягнутий саме такий компроміс, який був сьогодні внесений в зал, цей компроміс не дотриманий», - підкреслив Стефанчук.

Як повідомляв УНІАН, 22 травня позачергове засідання Верховної Ради, скликане на прохання президента України Володимира Зеленського, закрито без ухвалення жодних рішень.

Верховна Рада не внесла до порядку денного законопроект президента України щодо зміни виборчого законодавства, який передбачав запровадження пропорційної виборчої системи і зниження прохідного бар'єру до 3%.

Також до порядку денного сесії не був включений законопроект президента щодо публічних закупівель під час виборчого процесу.

Закриваючи засідання, голова ВР Андрій Парубій висловив жаль, що до порядку денного не включено жодного законопроекту стосовно змін до виборчого законодавства.

Парубій також нагадав, що наступне засідання парламенту відбудеться у вівторок, 28 травня.