Андрій Богдан / REUTERS

Голова Адміністрації президента Андрій Богдан вважає, що очолив Адміністрацію президента на абсолютно законних підставах.

Про це він заявив в ефірі ток-шоу "Право на владу", передає ТСН.

"Я захищав інтереси держави і корупціонери, яким я не дав розкрадати державний бюджет, стали авторами закону про люстрацію і спеціально внесли мене у цей список. Юридично маю право займати цю посаду, бо після закону про люстрацію посада голови Адміністрації президента була виведена з державної служби і зазначена в законі про державну службу як патронатна служба", - повідомив Богдан.

Відео дня

За його словами, умова закону на нього не поширюється, оскільки він не займає державну посаду. "Фактично для того, щоб потрапити під люстрацію, я не можу займати посади, які стосуються державної служби і внесені в спеціальний перелік. Оскільки я не є державним службовцем, то закон щодо цієї посади на мене не поширюється, бо там обов'язкова умова – робота на державній службі", - пояснив глава Адміністрації.

Читайте такожЗеленський звільнить Богдана, якщо КСУ визнає закон про люстрацію конституційним - Рябошапка

Вимоги закону повністю дотримані, констатував Богдан. "Після прийняття цього закону командою колишнього президента Петра Порошенка були внесені зміни. Вони таким чином прописали закон під себе, що вивели цю посаду з-під дії державної служби", - наголосив він.

Як повідомляв УНІАН, Зеленський 21 травня призначив Богдана главою своєї адміністрації Богдана.

19 грудня 2010 був призначений тодішнім головою уряду Миколою Азаровим заступником міністра Кабінету міністрів України - урядовим уповноваженим з питань антикорупційної політики. Звільнений з посади урядового уповноваженого 3 березня 2014 року.

22 травня заступник міністра юстиції Сергій Петухов заявив, що Богдан не може очолювати АП, оскільки підпадає під люстрацію.

Сьогодні, 23 травня, Петухов повідомив, що Мін’юст здійснить люстраційну перевірку Богдана та його заступників, призначених Зеленським.