Портнов зареєстрував у Державному бюро розслідувань 3 заяву проти Порошенка / фото УНІАН

Екс-заступник глави Адміністрації президента України часів Віктора Януковича Андрій Портнов повідомив про реєстрацію в Державному бюро розслідувань третьої заяви про можливе скоєння колишнім президентом Петром Порошенком злочинів.

Читайте такожПорошенко прокоментував відкриті проти нього кримінальні провадження

Про це Портнов повідомив у своєму Telegram-каналі. «Зареєстрував у Державному бюро розслідувань третю заяву про відмивання коштів, легалізацію незаконних доходів і несплату податків колишнім Президентом Порошенком, який у складі організованої злочинної групи заволодів телеканалом «Прямий», оформивши його на офшорну компанію, що фіктивно належала колишньому члену Партії Регіонів Макєєнку», - повідомив Портнов.

Відео дня

Водночас він зазначив, що «ДБР зареєструвало нове кримінальне провадження і почало розслідування за фактом легалізації Порошенком злочинних доходів під час офшорних маніпуляцій на суму 300 млн доларів США за угодою продажу заводу «Кузня на Рибальському».

Як повідомляв УНІАН, 21 травня слідчі ДБР за заявою Портнова відкрили кримінальне провадження за фактом можливої державної зради і дій, спрямованих на захоплення державної влади, з боку екс-президента Порошенка та інших посадових осіб у листопаді 2018 року.

У ДБР зазначили, що правопорушення стосуються ст. 109 Кримінального кодексу України (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ст. 111 КК (державна зрада) і 426-1 КК (перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень).

У ДБР деталізували, що йдеться про події 25 листопада 2018 року, пов'язані з переходом корабельної групою ВМС України з Чорного в Азовське море в районі Керченської протоки.

23 травня директор ДБР Роман Труба повідомив, що бюро вивчає заяву Портнова щодо можливого вчинення Порошенком економічних злочинів, пов'язаних із заводом «Кузня на Рибальському».