uk.wikipedia.org

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив президент України Петро Порошенко під час спільної прес-конференції із президентом Румунії Вернером Йоханнісом, який перебуває у нашій країні з офіційним візитом.

"Ми зробили і декілька практичних кроків у домовленості, які зроблять життя громадян наших країн простіше. Ми домовилися про значний прогрес у малому прикордонному русі. Ми сподіваємося і дали відповідні завдання нашим міністрам для того, щоби через механізми малого прикордонного руху спростити режим перетину кордону. Ми домовилися про те, що будуть дані доручення про створення спільних пунктів пропуску", - сказав глава держави.

Читайте такожУкраїна вирішила допомогти Румунії розморозити Придністровський конфлікт

Відео дня

Раніше УНІАН повідомляв, що міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що ЄС не поспішає вводити безвізовий режим з Україною через війну на Донбасі.

Також повідомлялося, що у жовтні 2014 року прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк та прем’єр-міністр Румунії Віктор Понта підписали угоду про малий прикордонний рух.

Угода передбачає спрощений перетин кордону для жителів прикордонних регіонів. Зокрема, українці із 30-км зони на кордоні з Румунією зможуть їздити туди без віз.