Марія Захарова / REUTERS

Прес-секретар Міністерства закордонних справ Російської Федерації Марія Захарова на запитання, чи вірить вона, що президент України Володимир Зеленський зможе зупинити бойові дії на Донбасі, відповіла, що вірить у Бога.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це вона сказала на брифінгу в Москві.

Читайте також"Теплий дядько": Зеленський розповів, про що жартував в коридорі з Юнкером (відео)

Відео дня

«Ми сподіваємося, що ті передвиборні обіцянки, які давалися українському народові нинішнім вже українським керівництвом, а саме, за будь-яку ціну зупинити насильство на південному сході України, нова київська влада все ж виконуватиме», - висловила сподівання Захарова.

«Перші дні нової адміністрації, нової влади, на жаль, не принесли обіцяного в ході передвиборного марафону припинення вогню на південному сході України», - додала вона.

Захарова підкреслила, що за минулий тиждень інтенсивність обстрілів на Донбасі помітно зросла - і їхня кількість збільшилася майже вдвічі.

При цьому вона назвала «кричущою подією» нібито обстріл мечеті в Куйбишевському районі Донецька.

На запитання сербського снайпера Деяна Берича (на прізвисько «Декі»), який воював на Донбасі на боці бойовиків, а тепер представляється журналістом, чи має намір Росія порушувати тему загострення ситуації на Донбасі в ООН, Захарова відповіла: «Ми реалісти, ми прекрасно розуміємо, що часу минуло не так багато після інавгурації, і реалізація того, про що було заявлено в ході передвиборних перегонів, неможлива в найкоротші терміни. Але хотілося б бачити хоча б зусилля на цьому напрямі. Ми прекрасно розуміємо, що президент України зараз перебуває за кордоном - у нього цілий ряд важливих зустрічей, напевно, повернеться - наведе порядок, як обіцяв».

На уточнююче запитання Берича, чи вірить Захарова в свої слова, вона відповіла: «Я вірю в Бога, а в ці речі я не те щоб вірю чи не вірю. Я констатую, заявляю позицію і працюю в цьому напрямі».