За словами Мендель, президент вичитував усі написані для нього промови / фото УНІАН

Після зміни керівництва України позиція держави не змінюється.

Як передає кореспондент УНІАН, про це прес-секретар президента Юлія Мендель заявила сьогодні на брифінгу, коментуючи ситуацію з плагіатом фрагментів виступів президента Володимира Зеленського і колишнього глави держави Петра Порошенка.

"Позиція Адміністрації президента в тому, що за цим стоять дуже глибокі проблеми. Одна з них - ця ситуація показує, що інституція держави не працює. Адже якщо Адміністрація президента не може покладатися на МЗС, то як ми можемо говорити про співпрацю? Якщо державна система не працює, то її потрібно відновлювати від самого початку", - зазначила вона.

Відео дня

За словами Мендель, президент вичитував усі написані для нього промови.

«І якщо він не погоджувався з повідомленнями, то він їх змінював. Якщо президент Зеленський погодився з цими меседжами, які вчора проговорив, це означає тільки позитив для України, тому що при зміні керівництва не змінюється позиція України, ми залишаємося на європейському та євроатлантичному курсах і, звісно, визнаємо, що Росія є агресором», - наголосила прес-секретар президента.

Читайте такожКлімкін прокоментував ситуацію з плагіатом фрагментів виступів Зеленського і Порошенка

Як повідомляв УНІАН, прес-секретар Порошенка Святослав Цеголко звинуватив Зеленського у плагіаті.

Цеголко стверджує, що частина промови Зеленського під час зустрічі з президентом Євроради Дональдом Туском 5 червня у Брюсселі повністю співпала з частиною промови Порошенка на з’їзді партії «Європейська солідарність» 31 травня у Києві.

Заступник глави Адміністрації президента з питань інформполітики Кирило Тимошенко ініціював службове розслідування щодо ідентичності певних фрагментів виступу Зеленського на спільному брифінгу з Туском та Порошенка на з‘їзді партії «Європейська солідарність».

У прес-службі президента заявили, що попередньо встановлено, що працівники МЗС, які готували тези для брифінгу Зеленського, паралельно продовжували працювати на Порошенка.

Своєю чергою глава МЗС Павло Клімкін заявив, що ситуація з плагіатом фрагментів виступів Зеленського і Порошенка є свідченням послідовності зовнішньополітичного курсу України. Він повідомив, що базові тези дійсно були підготовлені в МЗС. Деякі з них озвучувалися Порошенком у виступі під час відзначення Дня Європи, а потім - на з'їзді партії «Європейська солідарність».

За його словами, друзям та партнерам України було важливо почути ці ключові тези, особливо під час першого візиту Зеленського до Брюсселя, тому їх було включено до пакету пропозицій, надісланих до Адміністрації президента.