Верховний суд відхилив позов Сергія Семочка про поновлення на посаді / скріншот ZIK

Верховний суд України відмовив колишньому першому заступнику голови Служби зовнішньої розвідки України Сергію Семочку у розгляді позову про незаконне звільнення з посади президентом та поновлення на посаді, оскільки він запізнився із терміном подачі заяви до суду.

Відповідна ухвала опублікована в Єдиному державному реєстрі судових рішень, передає dt.ua.

"Ознайомившись з позовною заявою суд вважає, що її слід залишити без руху", - йдеться у висновку суду.

Відео дня

Читайте такожЩо спільного між Службою зовнішньої розвідки та піснями Олі Полякової? (рос.)

Зокрема у ВСУ зазначили, що для звернення до суду у справах щодо прийняття громадян на публічну службу, її проходження, звільнення з публічної служби встановлюється місячний строк. Семочко був звільнений з посади 12 квітня, однак позовну заяву подав лише 23 травня. Для розгляду заяви Семочко повинен був звернутись до суду із заявою про подовження терміну подання позову або вказати поважну причину, чому не вклався у визначений законодавством термін.

Однак з відповідними зверненнями позивач до суду не звертався, а також не надав до позовної заяви наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги. Більше того, він вимагав витребування цих доказів в Адміністрації президента.

Нагадаємо, що вже після інавгурації президента Володимира Зеленського звільнений з посади перший заступник голови Служби зовнішньої розвідки Сергій Семочко подав до суду з вимогою скасувати указ президента Порошенка про його звільнення.