Від виконання службових обов'язків відсторонено 10 начальників відділів поліції у регіонах / фото УНІАН

За результатами перевірок територіальних підрозділів 10 начальників відділів і відділень поліції, де виявлено порушення, відсторонені від виконання службових обов’язків.

Про це заявив заступник голови Національної поліції Ігор Клименко, повідомляє прес-служба МВС.

Перевірку у поліцейських підрозділах у різних регіонах держави провели співробітники Управління інспекції з особового складу Департаменту кадрового забезпечення Нацполіції.

Відео дня

Під час відеоселекторної наради керівникам територіальних органів та підрозділів поліції продемонстрували відеоролик з виявленими порушеннями, зокрема – випадками виявлення заборонених предметів.

Читайте такожУ Верховній Раді почали збирати підписи за відставку Авакова

"За результатами перевірок призначені службові розслідування. Керівники на даний час відсторонені від виконання службових обов’язків. Вони понесуть сувору дисциплінарну відповідальність. Перебування працівника поліції на службі в стані алкогольного сп’яніння, пияцтво на службі, управління транспортним засобом – власним чи службовим – в стані алкогольного сп’яніння, – безальтернативне звільнення з органів поліції", - наголосив Клименко.

Він також додав, що у разі виявлення порушення безпосередній керівник порушника буде відсторонений від займаної посади, а керівництво цього підрозділу – притягнене до дисциплінарної відповідальності. У разі відсутності належного реагування – до дисциплінарної відповідальності буде притягнуте керівництво обласної поліції.

Як повідомляв УНІАН, 31 травня в Переяслав-Хмельницькому Київської області двоє патрульних Іван Приходько та Володимир Петровець напідпитку влаштували стрілянину з вогнепальної зброї по металевих банках та інших предметах, розташованих у місці, де могли перебувати люди.

Вони влучили у 5-річного хлопчика Кирила Тлявова, який перебував на дитячому майданчику біля будинку. Дитину госпіталізували. 3 червня хлопчик помер у столичній лікарні.