Ілюстрація / REUTERS

Україні потрібно стати прогресивною технологічною країною з сучасним озброєнням, і тоді в НАТО зрозуміють, що така країна їм потрібна.

Читайте такожВступ до ЄС готові підтримати 68% українців, до НАТО - 51% - опитування

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" висловив екс-представник НАТО в Росії Гаррі Табах.

Відео дня

"Я вважаю, що треба зробити так, повернути так, щоб не Україна захотіла, а, щоб НАТО захотіло прийняти її. А як це можна зробити? Для цього потрібно, щоб в Україні почався величезний прогрес - в технологіях, в сучасному озброєнні. В Україна досить мізків і достатньо досвіду, досить людей, які зацікавлені це зробити. Але, знову ж таки, корупція, вічні хвороби. Якщо від них вилікуватися, хоча б трохи, і почати розвиватися, то НАТО скаже: нам потрібна така країна, як Україна, давайте зробимо виняток щодо Криму або виключення ще щодо якихось територій, і домовимося", - вважає Табах.

До того ж, за його словами, за останні п'ять років Україні вже вдалося домогтися багато чого, в тому числі і у військовій сфері.

"І необов'язково бути повноцінним членом НАТО, можна бути членом Альянсу з якихось окремих пунктів. НАТО вже стало величезною імперією, величезним конгломератом, тому весь час відбуваються якісь зміни, вносяться якісь поправки. За останні п'ять років Україні вдалося багато чого домогтися, в тому числі, і у військовій сфері, тому - все можливо", - підкреслив представник НАТО.