Ілюстрація / REUTERS

Фонд "Авіакатастрофа", який представляє велику групу родичів жертв трагедії MH17 на тимчасово окупованому Донбасі, вимагає не допустити повернення країні-агресору Росії права голосу в ПАРЄ.

Про це повідомляє голландське видання NOS, передає Liga.net.

"Росія не може просто взяти й отримати право голосувати в Раді Європи. Це можливо тільки за умови наявності сильних гарантій того, що Росія буде співпрацювати в розслідуванні катастрофи MH17", - наголошується в повідомленні.

Відео дня

Фонд направив лист у ПАРЄ, в якому зазначається, що Росія не співпрацює зі слідством по катастрофі MH17, а також в країні поширюється неправдива інформація про трагедію.

У Фонді нагадали, що РФ була позбавлена права голосу в 2014 році після анексії Криму.

Читайте такожПрокуратура Нідерландів пред'явила звинувачення чотирьом підозрюваним у справі про катастрофу рейсу MH17

Нагадаємо, як заявив литовський депутат Емануеліс Зінгеріс, в понеділок, 24 червня, на пленарній сесії Парламентської асамблеї Ради Європи в Страсбурзі планується прийняття резолюції, яка не тільки відкриє шлях до одностороннього повернення російської делегації в ПАРЄ, але і дозволить деяким російським депутатам обійти санкції Європейського Союзу.

Зінгеріс зазначив, що Росія не виконала жодної резолюції ПАРЄ щодо ситуації в Україні, не дотримується Мінських угод і продовжує агресивну поведінку щодо України.

Голова делегації Верховної Ради у ПАРЄ Володимир Ар'єв додав, що четверо делегатів від Росії в ПАРЄ знаходяться під санкціями Євросоюзу, і якщо депутати з країн ЄС визнають їх повноваження, вони таким чином розділять відповідальність за злочинні рішення проти України.