Дипломат розповів, скільки грошей Україна внесла в бюджет ПАРЄ / facebook.com/ParliamentaryAssembly

Внесок України в бюджет Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) у 2019 році становить 3 млн 789 тис 77 євро.

Читайте такожУ Конгресі США презентували резолюцію про засудження повернення Росії до ПАРЄ

Про це в інтерв'ю LB.ua розповів Надзвичайний та Повноважний Посол України при Раді Європи Дмитро Кулеба.

Відео дня

«При загальному бюджеті ПАРЄ в 437 млн 180 тис 100 євро внесок України в бюджет ПАРЄ в 2019 році складає 3 млн 789 тис 77 євро», - зазначив дипломат.

При цьому внесок Росії в бюджет - близько 33 млн., вона належить до так званих «великих платників».

Кулеба укладає, що український і російський внески не співставні.

«І тому коли Києву пропонують в якості відповіді на змову ПАРЄ теж припинити платити гроші, то я проти цього з двох причин. По-перше, ми не маємо поводити себе саме так, як поводять себе росіяни, не копіювати їхні кроки. А по-друге, цей крок не завдасть відчутного болю нашим партнерам – відсутність 33 млн пережити набагато важче, ніж 4 млн», – зазначає посол.

Він додав, що у разі відмови платити «проблем ми отримаємо більше - нас моментально будуть звинувачувати в порушенні зобов'язань».

Як повідомляв УНІАН, у квітні 2014 року ПАРЄ позбавила російську делегацію права голосу і виключила її представників з усіх керівних органів Асамблеї у зв'язку з анексією Криму. У зв'язку з цим Росія не платила внески в Раду Європи з червня 2017 року. Такі дії Росії чимало членів ПАРЄ і політиків назвали шантажем.

25 червня ПАРЄ ухвалила резолюцію "Посилення процесу прийняття рішень Парламентською Асамблеєю щодо повноважень та голосування". Документ підтримали 118 парламентарів, проти були 62, 10 утрималися. У зв'язку з цим рішенням механізм запровадження санкцій, що діяв у ПАРЄ до цього, скасовано.

26 червня в ПАРЄ підтримали резолюцію про затвердження повноважень делегації Російської Федерації без введення яких-небудь санкцій. "За" відповідну резолюцію проголосували 116 парламентаріїв, "проти" - 62, 15 "утрималися".