Журналісти розповіли, як Вадим Столар контролює столицю / Обозреватель

Окрім мера Києва Віталія Кличко, у столиці є тіньовий керівник, якого ніхто не обирав, але який поширив свій вплив на низку сфер життя столиці. Наразі він балотується в Раду разом з низкою своїх помічників і компаньйонів за списком партії Медведчука.

Читайте такожБізнес столичних чиновників: як підлеглі Кличка заробляють чорну готівку

Як йдеться у сюжеті «Грошей», його ім'я - Вадим Столар. Через його кишені проходять всі бюджетні потоки Києва. За мера Києва Віталія Кличко Столар, за словами експертів, почав заробляти на усіх корупційних схемах столиці. Хоч він не має у КМДА жодної офіцйної посади, Столар, як стверджується, ухвалює важливі рішення. Зокрема, вирішує, кого призначати у департаменти Київради.

Відео дня

Зазначається, що бізнес-партнером Столара є громадянин РФ і один з найбільших українських девелоперів Вагіф Алієв. Як повідомляють ЗМІ, минулого року Столар викупив в Алієва один з найбільших ТЦ України – «Парус». Саме там Столар тепер облаштував власний офіс на 31 поверсі.

Стверджується, що мер Києва Віталій Кличко скаженіє, коли його запитують про зв’язок зі «смотрящим». Він визнає хіба що опосередкований вплив Столара через депутатів Київради.

Журналісти зазначають, що вплив Столара на міську владу настільки сильний, що навіть «метро на Виноградар» насправді фактично прокладається під його будівельні об’єкти, на так званий Варшавський мікрорайон. Адже вартість житла, яке будує «смотрящий», завдяки метро буде вищою.

Наразі Столар балотується в парламент у прохідній частині списку політичної партії «Опозиційна платформа - За життя» кума Путіна Медведчука разом зі своїми спільниками. Для них, як повідомляють ЗМІ, Столар просто купив місця у списку. Зокрема, до списку проросійської партії потравив помічник Столара Ігор Кисельов, колишня колега Столара за туристичним бізнесом матері Наталія Приходько, кураторка ДАБІ Тетяна Клочкова, і ще кілька людей.