Порошенко проігнорував сьогоднішній виклик / фото УНІАН

У Державному бюро розслідувань не виключають, що до екс-президента України Петра Порошенка може бути застосовано примусовий привід на допит.

Як передає кореспондент УНІАН, директор ДБР Роман Труба сказав журналістам, що по заявах різних громадян порушено 11 кримінальних проваджень стосовно високопосадовців часів президентства Порошенка.

Читайте такожПорошенко заявляє про намір Путіна звільнити українських моряків до 21 липня

Відео дня

За словами Труби, всі справи фактові, по жодній з них нікому підозра не оголошена.

Труба зауважив, що Порошенко викликався сьогодні як свідок по фактовій справі легалізації доходів від продажу заводу “Кузня на Рибальському”. По цій справі вже допитано Сергія Тігіпка, проте підозр по ній, як і по інших, не вручено нікому, наголосив директор ДБР.

Також він заявив, що адвокати Порошенка зв’язалися з ДБР і повідомили, що Порошенко не зміг прийти на допит у зв’язку з участю у виборчій кампанії.

Труба наголосив, що повторно запросить Порошенка на допит після 21 липня, тобто після дня виборів.

Також він зауважив, що в разі неявки Порошенка на допит до нього може бути застосовано і примусовий привід, оскільки це передбачено законодавством.

Як повідомляв УНІАН, 23 травня Труба заявив, що ДБР вивчає заяву екс-заступника глави адміністрації колишнього президента Віктора Януковича Андрія Портнова щодо вчинення Порошенком економічних злочинів, пов’язаних із заводом "Кузня на Рибальському".

11 липня речниця ДБР Анжеліка Іванова повідомила, що Порошенка 17 липня викликають на допит до Державного бюро розслідувань.

Сьогодні, 17 липня, екс-президент не з’явився на допит у Державне бюро розслідувань як свідок у справі щодо можливого ухилення від сплати податків та нібито відмивання злочинних доходів під час купівлі-продажу заводу "Кузня на Рибальському".

Прес-служба партії "Європейська солідарність" анонсувала на сьогодні, 17 липня, поїздку Порошенка разом з командою до Страсбурга для проведення переговорів з європейськими партнерами.