За словами адвоката, через вибори Порошенко часто знаходиться за межами Києва / Фото УНІАН

Колишній президент і кандидат у народні депутати Петро Порошенко не має наміру йти на допит в Державне бюро розслідувань до 21 липня включно.

Про це його захист повідомив ДБР 16 липня, написав адвокат Ігор Головань у блозі на "Українській правді".

У листі до бюро зазначається, що Порошенко не отримував виклик на допит в якості свідка (на 17 липня).

Відео дня

Але, в будь-якому випадку, у зв'язку з парламентською кампанією до 21 липня він часто знаходиться за межами Києва і не має можливості прибути на допит, оскільки істотно зайнятий діяльністю, пов'язаною з виборами".

"Якщо слідчий вважає за необхідне викликати Петра Порошенка для проведення слідчих (процесуальних) дій, прошу призначити такі дії після 21.07.2019", - написав Головань в ДБР.

Читайте такожУ ДБР не виключають, що Порошенка можуть примусово привести на допит

Як повідомляв УНІАН, 23 травня Труба заявив, що ДБР вивчає заяву екс-заступника глави адміністрації колишнього президента Віктора Януковича Андрія Портнова щодо вчинення Порошенком економічних злочинів, пов’язаних із заводом "Кузня на Рибальському".

11 липня речниця ДБР Анжеліка Іванова повідомила, що Порошенка 17 липня викликають на допит до Державного бюро розслідувань.

Сьогодні, 17 липня, екс-президент не з'явився на допит в Державне бюро розслідувань як свідок у справі щодо можливого ухилення від сплати податків та нібито відмивання злочинних доходів під час купівлі-продажу заводу "Кузня на Рибальському".

Прес-служба партії "Європейська солідарність" анонсувала на сьогодні, 17 липня, поїздку Порошенка разом з командою до Страсбурга для проведення переговорів з європейськими партнерами.