Офіс президента хоче вийти на переговорний процес з Путіним / колаж УНІАН

Перший помічник Володимира Зеленського Сергій Шефір заявив, що Офіс президента України сподівається вийти на "нормальний переговорний процес" з Росією.

Як він розповів в інтерв'ю LB.ua, зараз у Зеленського шукають можливість вийти на розмову на рівних.

"Ми хочемо вийти на нормальний переговорний процес з Росією. Для цього потрібно зробити перший крок. Повинен бути мир. Будь-яка війна закінчується переговорами. Але без втрати територій з нашого боку! Багато вже говорилося про припинення стрілянини, відведення військ, але головне - потрібно почати говорити", - зазначив Шефір.

Відео дня

Читайте такожПерший помічник Зеленського розповів, як допомагає президенту

На його думку, Путін думає про свою країну й хотів би вийти з цієї ситуації з гордо піднятою головою.

"Може, він (мир з Україною - Ред.) особисто Путіну не потрібен. Але він думає теж, напевно, про свою країну, і хотів би вийти з цієї ситуації з гордо піднятою головою", - переконаний перший помічник Зеленського.

"Я переконаний, що ми готові на переговори. Вірю, докладемо всі сили для того, щоб переконати його, і на 70% впевнений в їхньому успішному результаті", - додав Шефір.

"Ми показуємо свої кроки — розвели війська в Станиці Луганській, хочемо побудувати міст, відновили Мінський процес. Всіма своїми діями, а також під час виступів президент каже, що готовий до переговорів. Не так просто, щоб Росія відповіла, але, думаю, що ще кілька кроків, і ми прийдемо до діалогу. У мене є внутрішня впевненість", — сказав він.

Як повідомляв УНІАН, 11 липня Зеленський провів першу телефонну розмову з Путіним.

«Обговорювалися питання врегулювання на південному сході України та спільної роботи з повернення утримуваних з обох сторін осіб. Досягнута домовленість про продовження цієї роботи на рівні експертів», - йдеться у повідомленні Кремля.

Обговорювалася також можливість продовження контактів у «нормандському форматі».