У компанії "Альтомар Шиппінг", якій належить затриманий СБУ російський танкер NEYMA, запевняють: нічого не знали про те, що судно фігурує в українській кримінальній справі.

Читайте такожОкупанти в Криму планують побудувати СІЗО на 1,5 тисячі місць

"Якщо б ми мали таку інформацію, то не відпустили б його в Ізмаїл і, можливо, навряд чи купили б".

Такий коментар видання DW отримало від співробітниці компанії, яка просила не називати її ім'я.

За її словами, директор компанії Сергій Шувалов зараз знаходиться в Ізмаїлі, де вирішував, в тому числі, і питання повернення екіпажу судна.

Як повідомляє DW, до недавнього часу танкер належав збанкрутілому російському ТОВ "Волго-Донське суднове агентство", а з лютого цього року його власником значиться компанія з Геленджика "Альтомар Шиппінг".

Згідно з повідомленням про розпродаж майна, за судно "Альтамар Шиппінг" заплатило 31 млн рублів (майже 500 тисяч доларів).

В той час, як в російському Краснодарі ще тривала організація торгів з продажу танкера, він вже перебував в українському розшуку.

Як повідомляв УНІАН, 25 липня СБУ спільно з Військовою прокуратурою затримали російський танкер "NEYMA". СБУ не повідомила, скільки членів екіпажу перебували на борту танкера і що з ними буде далі.

Однак незабаром екіпаж російського танкера відпустили додому. Згодом ЗМІ повідомили, що російські моряки на автобусі перетнули кордон України з Молдовою і прямують в аеропорт Кишинева.

В СБУ заявили, що російський екіпаж затриманого в Україні танкера Neyma, який блокував українські військові кораблі в Керченській протоці в 2018 році, не порушив норм Морського права і законів України.

У п'ятницю російські моряки прибули в Москву.