Карпюка засудили у Росії до 22,5 років ув'язнення / фото УНІАН

Генеральна прокуратура України підготувала підозру слідчому Слідчого комітету Російської Федерації за фактом незаконного притягнення українця Миколи Карпюка до кримінальної відповідальності.

Читайте такожКлих скаржиться на сильний біль у серці, нирках та печінці - Денісова

Як повідомляє прес-служба ГПУ, «за результатами досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного притягнення громадянина України М. Карпюка до кримінальної відповідальності на території Російської Федерації Генеральною прокуратурою України складено повідомлення про підозру громадянину РФ К.».

Відео дня

При цьому зазначається, що він на посаді старшого слідчого у особливо важливих справах першого відділу управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління СК РФ по Північно-Кавказькому федеральному округу, діючи умисно, за відсутності у матеріалах кримінальної справи №68144 об’єктивних доказів причетності Карпюка до скоєння злочинів, незаконно притягнув українця до кримінальної відповідальності, штучно створивши докази його вини в інкримінованих злочинах.

У відомстві повідомили, що зараз готується запит про міжнародну правову допомогу до компетентних органів Російської Федерації щодо повідомлення вказаній особі про підозру та проведення із ним низки процесуальних дій.

Досудове розслідування у вказаному провадженні триває, встановлюються інші особи, причетні до незаконного притягнення Карпюка до кримінальної відповідальності.

Як повідомляв УНІАН, У 2016 році українців Миколу Карпюка і Станіслава Клиха засудили до 22,5 і 20 років ув'язнення відповідно. За версією російського слідства, вони були членами організації УНА-УНСО і в 1994-1995 роках воювали в складі бандформувань у Чечні.