Філарет закликає Мін'юст не скасовувати реєстрацію УПЦ КП / Фото УНІАН

Предстоятель Української Православної Церкви Київського Патріархату патріарх Філарет просить міністра юстиції Павла Петренка продовжити існуючу реєстрацію УПЦ КП.

Про це йдеться у листі Філарета до міністра юстиції, опублікованому у Facebook.

Читайте також"Патріарх говорив, що за мною хтось стоїть": Єпіфаній заявив, що Філарет не чує його доводів

Відео дня

"До нас дійшла інформація, що Міністерство юстиції має намір зняти з реєстрації УПЦ КП і позбавити права юридичної особи Київську патріархію УПЦ КП на підставі рішення ліквідаційної комісії, створеної керівництвом Православної Церкви України. Ні керівництво ПЦУ, ні створена ним ліквідаційна комісія не мають до УПЦ КП ніякого відношення", - йдеться в листі.

Філарет повідомив, що 20 червня у Володимирському соборі відбувся Помісний Собор, який прийняв постанову про продовження діяльності УПЦ КП та вихід її зі складу ПЦУ.

"Тому на підставі закону про свободу совісті, УПЦ КП має право на своє існування. Просимо Міністерство юстиції продовжити існуючу реєстрацію УПЦ КП та Київської патріархії УПЦ КП, як юридичної особи", - пише Філарет.

Як повідомляв УНІАН, 20 червня почесний патріарх Філарет ПЦУ скликав "помісний собор", на якому оголосив про відновлення ліквідованої УПЦ Київського патріархату та невизнання томосу про надання автокефалії Православної церкви України. Філарет заявив, що ПЦУ є залежною від Константинопольського патріарха. Також він розкритикував отриману українською церквою назву. За його словами, назва церкви мала бути "Українська православна церква".

Єпіфаній заявляє, що розколу в ПЦУ немає, є лише окрема думка однієї особи – Філарета.