Джон Хантсман / REUTERS

Посол США в Росії Джон Хантсман прокоментував можливість майбутньої зустрічі спеціального представника Держдепартаменту США з питань України Курта Волкера з помічником президента РФ Владиславом Сурковим. За його словами, зустріч можлива, проте жодних гарантій поки що немає.

Читайте такожУ Держдепі пояснили, що потрібно для зміни формату перемовин щодо Донбасу

Таку заяву дипломат зробив в інтерв'ю «Ехо Москви», коментуючи інформацію ЗМІ щодо очікуваної зустрічі Волкера і Суркова в серпні.

Відео дня

«Я знаю, що з приводу цієї інформації був витік. Я говорив з Куртом Волкером. Я говорив з ним після його недавньої зустрічі — серії зустрічей в Україні, і, звичайно, радив йому, вмовляв його приїхати в Москву і провести переговори з паном Сурковим і низкою інших осіб», - розповів Хантсман.

«Курт Волкер — видатний дипломат. Пан Сурков – видатний дипломат. І я хотів би бачити їх разом тут, в Москві, і, може бути, у нас вийде що-небудь організувати в майбутні тижні. Жодних гарантій тут, зрозуміло, бути не може, тому що це все складні питання, але подивимося, може, нам вдасться чогось досягти», - підсумував посол.

11 серпня Волкер повідомив, що представники США, Німеччини і Франції планують провести консультації з "нормандскому формату".