Президент радить нардепам доопрацювати закон / фото УНІАН

Президент Володимир Зеленський ветував закон про державну підтримку Пласту, оскільки визначення національної скаутської організації як єдиної в Україні не відповідає Конституції і створює для організації привілеї.

Про це йдеться у пропозиціях президента, оприлюднених на сайті парламенту.

Читайте такожВищий антикорупційний суд чекає на понад 200 гучних справ – Зеленський

Відео дня

За словами президента, державне визнання Пласту створить переваги та привілеї для отримання нею державної підтримки, а також зумовить ризик унеможливлення створення та дальшої діяльності вже створених інших скаутських організацій, а відтак і обмеження права громадян на свободу об’єднання у такі громадські організації.

Такий підхід, наголошує Зеленський, не відповідає Конституції України.

До того ж, зауважує президент, вказані у законі механізми державної підтримки Пласту не узгоджуються з частиною другою статті 95 Конституції України, за якою виключно законом про державний бюджет України визначаються будь-які видатки держави на загальносуспільні потреби, розмір і цільове спрямування цих видатків.

"З огляду на викладене не можу підтримати Закон України "Про державне визнання і підтримку Пласту – національної скаутської організації України" у запропонованій редакції", - пояснює глава держави, пропонуючи Верховній Раді доопрацювати закон з метою визначення засад держпідтримки розвитку українського пластового руху.