Найбільша фракція ВР планує ухвалювати не менше 7-10 проектів за пленарний день / фото УНІАН

У фракції партії "Слуга народу" хочуть ухвалювати не менш ніж 7-10 законопроектів за пленарний день.

Про це журналістам повідомив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, вийшовши з зустрічі депутатів фракції з президентом Володимиром Зеленським.

Він повідомив, що під час зустрічі обговорювалися плани на наступні пленарні тижні.

Відео дня

Читайте такожУ "Слузі народу" розповіли, про що йшлося на зустрічі фракції із Зеленським

"Ми ж дали таку собі рамочку турборежиму роботи Верховної Ради, що означає прийняття не менш ніж 7-10 законопроектів за пленарний день. І в зв’язку з цим дуже багато роботи в комітетах, тому що всі законопроекти мають проходити комітети, достатньо обговорюватися…", - сказав Арахамія.

За його словами, "в нас ще є близько 500 законопроектів, які ми хочемо прийняти якнайшвидше, і для цього вирішуємо, що є найбільш ефективним шляхом для прийняття цих змін". При цьому зазначив, що наступного тижня, зокрема, пропонується розглянути законопроект про концесію.

Говорячи про проект бюджету на 2020 рік, Арахамія зазначив, що зараз обговорюється питання, як відійти від того, щоб виділяти своїм депутатам на округи кошти, що раніше було, по суті, підкупом депутатів для голосування за потрібні уряду законопроекти.

"Саме сьогодні ми це питання обговорювали. Є попередня ідея взагалі відмінити оцей так званий корупційно-політичний "податок" і зробити прозорі критерії, як області та регіони можуть отримати субвенції, щоб це об'єктивно, а не в залежності від того, в кого кращі стосунки, чи хто голосніше кричить, той і отримає більше коштів з бюджету", - сказав Арахамія.

На запитання журналістів, що на зустрічі робив керівник Офісу президента Андрій Богдан, він відповів: «Ми працюємо в такому "трикутнику", це таке історичне виключення, що є трикутник - Офіс президента, Кабінет міністрів та парламент, і це повинна бути одна команда, тому ми все робимо разом, щоб здійснювати зміни".

За словами Арахамії, було вирішено, що великі зібрання фракції будуть проходити орієнтовно двічі на місяць.

Також він додав, що під час зустрічі свій телефон мав при собі, а в інших депутатів забирали.

Арахамія пояснив, що це пов’язано з тим, що під час тижневого освітнього інтенсиву для депутатів від "Слуги народу", що проходив в Трускавці з 29 липня до 4 серпня, виходили якісь вирвані з контексту записи. При цьому він додав, що на зустрічі "не було нічого секретного, можна було робити пряму трансляцію".

Як повідомляв УНІАН, раніше заступник голови комітету Верховної Ради з питань свободи слова Євгеній Брагар, відповідаючи на запитання журналістів, чи це правда, що в депутатів забрали телефони і розмова проходить у форматі оф-рекордс, тобто не під запис і не для розголошення, він зазначив: "Так, оф-рекордс".

Він додав, що окремі з питань, що обговорюються, є внутрішніми справами фракції, які не потребують розголошення.