На Наталію Лавренюк оформлена численна нерухомість в Україні / zik.ua

Цивільна дружина соратника Віктора Медведчука, народного депутата від «Опозиційної платформи – за життя» Тараса Козака Наталія Лавренюк є власницею великої частини приміщень 4-зіркового готелю «Швейцарський» у середмісті Львова і його торговельної марки.

Про це йдеться у розслідуванні програми «Схеми: корупція в деталях».

Читайте такожНацрада з телебачення не довела зв’язку Медведчука з телеканалами "112", NewsOne та ZIKЗгідно з українським реєстром прав на нерухоме майно, Наталії Лавренюк належить 381 квадратний метр нежитлових приміщень і 10 квартир за адресою Князя Романа, 22 у Львові.

Тут розташований готель «Швейцарський». Він об'єднує дві будівлі: Князя Романа, 22 і 20, де розміщуються вхід і рецепція. Загалом Наталії Лавренюк належать 1244 квадратні метри цього готельного комплексу.

Окрім того, торговельна марка «Готель Швейцарський» з 25 квітня 2008 року зареєстрована саме на бізнес-партнерку родини Медведчука. У липні 2017 року строк дії свідоцтва був подовжений ще на 10 років – до 9 липня 2027-го.

Встановлено, що народний депутат Козак не вносить у майнову декларацію дані про цивільну дружину Лавренюк, на яку оформлена численна нерухомість в Україні та частка в нафтовому бізнесі у Росії подружжя Марченко-Медведчука.

Крім готелю, у Наталії Лавренюк знайшли ще 12 квартир у Києві, та 10 земельних ділянок на Київщині – у селі Осещина Вишгородського району та селі Тарасівка, де працівники завершують зводити будинок і майже зведений будинок у лісі.

Читайте такожРосійські пропагандисти анонсували телеміст з каналом МедведчукаНаталія Лавренюк має 25-відсоткову частку у компанії «НЗНП Трейд», яка бурить нафтові свердловини в Ханти-Мансійському автономному окрузі Росії. Дані про це містяться у реєстрі юридичних осіб Росії.

Дружина народного депутата від «Опозиційної платформи – За життя» Віктора Медведчука Оксана Марченко контролює в цій компанії 61%. Це – частка кіпрської компанії Ventolor Holding LTD, якою одноосібно володіє українська телеведуча через фірму TUMILLON INVESTMENTS LTD.

Як раніше повідомляв УНІАН, у жовтні минулого року Тарасу Козаку передали корпоративні права на український телеканал NewsOne.

Наразі Національна рада з питань телебачення і радіомовлення планує звернутися до суду з проханням анулювати ліцензію телеканалу.