Павло Гриб піднімається в салон літака у російському аеропорту Внуково / Кирило Тимошенко

З'явилися нові фотографії завантаження у літак звільнених українських політв'язнів в російському аеропорту Внуково.

Фотозвіт про переліт до Москви за полоненими опублікували на своїх сторінках у Facebook заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко і помічник президента України Андрій Єрмак.

Серія знімків з'явилася ввечері в неділю, 8 вересня.

Відео дня

Читайте такожДякую, що ти у мене живий: Сенцов нарешті зміг зустрітись з матір'ю та сином (відео)

На перших фото Тимошенко і Єрмак зображені в салоні лайнера удвох. На наступних знімках видно, як в салон літака піднімаються громадяни України.

Судячи по фото, на зворотному шляху чиновники в салоні літака розмовляли з українськими політв'язнями, зокрема з режисером Олегом Сенцовим.

Як повідомляв УНІАН, 7 вересня у рамках обміну утримуваними особами з РФ в Україну повернулися 24 українських військовополонених моряки та 11 політв'язнів: Роман Сущенко, Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Станіслав Клих, Микола Карпюк, Олексій Сизонович, Павло Гриб, Едем Бекіров, Євген Панов, Артур Панов.

Водночас в РФ повернули 35 осіб, про обмін яких просили росіяни. Всі вони були засуджені в Україні за різні злочини або є фігурантами кримінальних проваджень.

Олега Сенцова разом з Олександром Кольченком затримали у травні 2014 року. Російські силовики звинуватили їх в організації терактів в окупованому Криму. В серпні 2015 року російський суд засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Кольченко отримав 10 років колонії.