Раніше швейцарський уряд заблокував рахунки представників попередньої влади України / tkuma.dp.ua

Про це заявив посол Швейцарії в Україні Крістіан Шененберг, передає радіо "Свобода". "Раніше швейцарський уряд заблокував рахунки представників попередньої влади, визначених українців. Зараз відбувається співпраця Генеральної прокуратури України і уряду Швейцарії, спілкуємось щодо цього. Швейцарія відкрита і готова співпрацювати з цього питання, але українській стороні, зокрема Генеральній прокуратурі, необхідно зробити "домашнє завдання". Мова йде про ретельне розслідування цієї справи", – сказав Крістіан Шененберг. 

Читайте такожШвейцарія погодилася повернути Україні "заморожені" гроші чиновників Януковича

Швейцарія заявила, що задовольнила запит про надання правової допомоги Україні щодо заблокованих фінансових коштів. Ця країна зробила це вперше. Ці активи пов’язані з режимом колишнього українського президента Віктора Януковича. Водночас Федеральне міністерство юстиції Швейцарії не володіє будь-якою інформацією про обсяг активів, які були заморожені.

Відео дня

У лютому 2014 року Федеральна рада Швейцарії ухвалила рішення проблокування активів Віктора Януковича та ще 19 колишніх чиновників, це рішення діятиме 3 роки.