На думку Карпентера, Трамп хоче, щоб Україна налагоджувала відносини з РФ / фото УНІАН

Директор Центру Дж. Байдена з глобальної взаємодії при Пенсільванському університеті Майкл Карпентер позитивно оцінює обмін військовополоненими між Україною і Росією, хоча вважає, що це може призвести до закінчення війни.

Читайте такожЗеленський озвучив головні завдання саміту "нормандської четвірки"

Про це Карпентер розповів в інтерв'ю для проекту «Прикордонна ZONA».

Відео дня

"Трамп, судячи з його твіттів і заяв, хоче, щоб Україна налагоджувала відносини з Росією. Я не бачу таких важелів, не бачу динаміки, яка б вела до вирішення конфлікту. Адміністрація Трампа буде щаслива, якщо проблема Донбасу випарується", - зазначив Карпентер.

У той же час він підкреслив, що якщо мова йде про угоду, при якому Донбас перетвориться в щось схоже на Сербську республіку в Боснії, то це не та угода, яка захистить суверенітет України".

На думку колишнього американського чиновника, конфлікт на Донбасі - "це ключ до поліпшення відносин між Заходом і Росією".

"Але ще раз, я не бачу ніяких передумов до вирішення конфлікту. Навіть якщо ми гіпотетично уявимо сценарій, при якому конфлікт вирішено з урахуванням захисту суверенітету України, я буду першим, хто виступить за зняття якихось санкцій з Росії. Але ми навіть не близько до цієї точки", - зазначив Карпентер.

Як повідомляв УНІАН, президент України Володимир Зеленський анонсував другий етап обміну ув'язненимим між Україною і РФ.