Наступного тижня у ПАРЄ пройдуть урочисті заходи з нагоди 70-річчя від дня заснування Ради Європи / facebook.com/ParliamentaryAssembly

Делегація Грузії ймовірно відмовиться брати участь в жовтневій сесії Парламентської асамблеї Ради Європи.

Про це заявив представник Грузії в ПАРЄ, депутат грузинського парламенту від партії Європейська Грузія Георгій Канделакі, повідомляє LB.ua.

«Я підтримую цей бойкот. Я з самого початку виступав за це. Незважаючи на те, що в липні це голосування (про відновлення повноважень делегації РФ — ред.) було не на нашу користь», — заявив він.

Відео дня

Він також зазначив, що остаточне рішення про участь Грузії в осінній сесії підтвердить голова делегації.

За словами Канделакі, відсутність в ПАРЄ представників країн, що виступили проти повернення Росії, а саме України, Грузії, Польщі, Литви, Латвії і Естонії поставить організацію в скрутне становище.

Грузинський депутат зазначив, що наступного тижня у ПАРЄ пройдуть урочисті заходи з нагоди 70-річчя від дня заснування Ради Європи, тому у грузинських делегатів та українських колег «немає причин підіймати келих з шампанським з росіянами».

Читайте такожУ МЗС заявили про тиск на українську делегацію у ПАРЄ

Раніше повідомлялось, що Україна не відправлятиме свою делегацію на найближчу сесію ПАРЄ.

Водночас, стало відомо, що частина членів української делегації все ж планує відвідати сесію.

23 вересня делегація України офіційно відмовилася від участі в осінній сесії ПАРЄ через повернення Росії.

Нагадаємо, у жовтні має розпочатися осіння сесія ПАРЄ, на якій планують розглянути проєкт резолюції щодо становища кримських татар в окупованому Криму.