Володимир Зеленський та Дональд Трамп / REUTERS

Помічник президента України Володимира Зеленського Андрій Єрмак заявляє, що адміністрація президента Володимира Зеленського не буде втручатись у внутрішні справи США.

Про це він сказав в інтерв'ю ТСН.Тижню 29 вересня ввечері.

Читайте такожУ США демократи вимагають від Білого дому надати документи про причини затримки грошової допомоги Україні

Відео дня

«Для нас це є принциповою позицією, що адміністрація президента Зеленського не буде втручатися у справи будь-якої держави. Це внутрішні справи Сполучених Штатів. Тому в нас не було мети якимось чином вплинути, розвинути чи не розвинути. У нас була ціль ще раз сказати, що ми бачимо у Сполучених Штатах нашого друга, нашого стратегічного партнера», - заявив він.

За словами Єрмака, те, що відбувається у США, - це їхня внутрішня «політична кухня». «Ми не будемо жодним чином брати в цьому участь. Наша дружба і наша підтримка двопалатна, вона є, вона дуже потужна, і я вважаю, і впевнений, що вона така буде і надалі», - додав він.

Як повідомляв УНІАН, між Білим домом і Конгресом США розгорівся скандал після того, як у ЗМІ з'явилися повідомлення, що представник розвідки США в рамках програми захисту викривачів порушень подав записку генеральному інспектору, де йшлося, що президент США Дональд Трамп «пообіцяв» щось лідерові іноземної держави, керуючись власними політичними інтересами. У ЗМІ припускали, що під час розмови із Зеленським Трамп міг не раз наполягати на розслідуванні в Україні дій впливового політика від Демократичної партії і колишнього віце-президента США Джо Байдена.

21 вересня конгресмени звернулися до адміністрації Трампа з вимогою надати стенограму його розмови із Зеленським. Спікер Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі 24 вересня оголосила, що Конгрес починає офіційне ініціювання процедури імпічменту Трампа.

25 вересня Білий дім оприлюднив стенограму телефонної розмови Трампа і Зеленського, яка відбулася 25 липня. Стенограма була розсекречена після розпорядження Трампа.

У стенограмі, зокрема йшлося, що Трамп просив Зеленського вивчити справу проти сина Байдена - Хантера Байдена.