Володимир Зеленський / REUTERS

Помічник президента України Володимира Зеленського Андрій Єрмак назвав «конспірологічною змовою» причетність Росії до скандалу навколо розмови президентів США та України Дональда Трампа і Зеленського.

Про це він сказав в інтерв'ю ТСН.Тижню 20 вересня ввечері.

Коментуючи заяву спікера Палати представників Ненсі Пелосі щодо того, що Росія, імовірно, «доклала руку» до скандалу навколо телефонної розмови Зеленського і Трампа, Єрамак сказав: «Я вважаю, що це вже такі конспірологічні заговори. Тому мені важко це коментувати».

Відео дня

Читайте також"Це їхня внутрішня "політична кухня": у Зеленського запевнили у невтручанні у справи США

«Моє ставлення, моя позиція: воно базується на фактах, які я знаю. Мені дуже важко якісь припущення когось коментувати», - додав Єрмак.

Як повідомляв УНІАН, між Білим домом і Конгресом розгорівся скандал після появи у ЗМІ повідомлень, що представник розвідки США в рамках програми захисту викривачів порушень подав записку генеральному інспектору, де йшлося, що Трамп «пообіцяв» щось лідеру іноземної держави, керуючись власними політичними інтересами. У ЗМІ припускали, що під час розмови із Зеленським Трамп міг не раз наполягати на розслідуванні в Україні дій впливового політика від Демократичної партії, колишнього віце-президента США Джо Байдена.

21 вересня конгресмени США звернулися до адміністрації Трампа з вимогою надати стенограму його розмови із Зеленським. Пелосі 24 вересня оголосила про те, що Конгрес починає офіційне ініціювання процедури імпічменту Трампа.

25 вересня Білий дім оприлюднив стенограму телефонної розмови Трампа і Зеленського, яка відбулося 25 липня. Стенограма була розсекречена після розпорядження Трампа.

У стенограмі йшлося про те, що Трамп просив Зеленського вивчити справу проти сина Байдена - Хантера Байдена.

27 вересня Пелосі в ефірі телеканалу MSNBC припустила, що Росія, імовірно, «доклала руку» до скандалі навколо телефонної розмови Зеленського і Трампа. Пелосі порівняла ситуацію з втручанням РФ у президентські вибори в США у 2016 році. Вона сказала: «До речі, я думаю, що Росія доклала руку до цього». Водночас, Пелосі не конкретизувала і не надала більшого пояснення своєї думки про роль РФ в ситуації щодо витоку інформації після телефонної розмови Трампа і Зеленського.