Володимир Зеленський та Дональд Трамп / REUTERS

Президент України Володимир Зеленський заявляє, що Офіс президента не оприлюднюватиме свою версію стенограми телефонної розмови президентів України та США від 25 липня, після якої Палата представників Конгресу оголосила про офіційне ініціювання процедури імпічменту Дональда Трампа.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Зеленський сказав журналістам під час відвідування навчання МВС у селі Старе під Києвом.

На запитання, чи планує Офіс президента опублікувати свою версію стенограми телефонної розмови, Зеленський відповів: "Мені здається, що ми з вами перебуваємо на тому рівні, коли, мені здається, що це не потрібно робити".

Відео дня

"До президента я ніколи не був дипломатом. Але мені здається, що таких розмов в житті вже було у мене дуже багато. І буде ще дуже багато. Є деякі тонкощі, деякі речі, які, мені здається, що неправильно навіть оприлюднювати. Але ви бачите - немає секретів. Ну, оприлюднили - ну і оприлюднили. Це - їх справа", - сказав Зеленський.

Читайте також"Це їхня внутрішня "політична кухня": у Зеленського запевнили у невтручанні в справи США

Як повідомляв УНІАН, між Білим домом і Конгресом розгорівся скандал після появи у ЗМІ повідомлень, що представник розвідки США в рамках програми захисту викривачів порушень подав записку генеральному інспектору, де йшлося, що Трамп «пообіцяв» щось лідеру іноземної держави, керуючись власними політичними інтересами. У ЗМІ припускали, що під час розмови із Зеленським Трамп міг не раз наполягати на розслідуванні в Україні дій впливового політика від Демократичної партії, колишнього віце-президента США Джо Байдена.

21 вересня конгресмени США звернулися до адміністрації Трампа з вимогою надати стенограму його розмови із Зеленським. Пелосі 24 вересня оголосила про те, що Конгрес починає офіційне ініціювання процедури імпічменту Трампа.

25 вересня Білий дім оприлюднив стенограму телефонної розмови Трампа і Зеленського, яка відбулося 25 липня. Стенограма була розсекречена після розпорядження Трампа.

У стенограмі йшлося про те, що Трамп просив Зеленського вивчити справу проти сина Байдена - Хантера Байдена.