Данилюк прокоментував своє рішення піти з посади секретаря РНБО/ фото УНІАН

Олександр Данилюк заявив, що відставка з посади секретаря Ради національної безпеки і оборони України - його особиста ініціатива.

Про це він повідомив у коментарі виданню "Гордон".

Читайте такожНАЗК знайшло у Данилюка неправдиві дані в деклараціях на понад 1,6 мільйона гривень

Відео дня

"Це було свідоме рішення, засноване на тому, що відбувається і як зараз формується політика. Мені просто не цікаві підкилимні ігри, якими займаються деякі персонажі", - зазначив Данилюк.

При цьому екс-секретаря РНБО зауважив, що стосунки з президентом Володимиром Зеленським у нього залишилися конструктивними. Данилюк не виключив, що продовжить консультувати та допомагати главі держави.

"Влада в Україні зараз дуже різношерста. У цій команді різні люди - є ті, кого я підтримую, а є такі, кого не підтримую. Тому, коли говорять "влада", я відразу їх поділяю. У всіх різний рівень досвіду. У багатьох, хто прийшов, не вистачає професіоналізму. Це системна проблема, яка несе ризик", - додав екс-секретар РНБО.

Як повідомляв УНІАН, 27 вересня стало відомо, що Данилюк написав на ім'я Зеленського заяву про відставку. 30 вересня президент підписав указ про звільнення Данилюка.