Ілюстрація / REUTERS

Перший заступник голови фракції “Слуга народу” Олександр Корнієнко наголошує, що на окупованій території Донецької та Луганської областей не буде виборів “під дулами автоматів”.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав журналістам, відповідаючи на запитання щодо закидів про ризики того, що спочатку пройдуть вибори, а потім відбуватиметься демілітаризація.

Читайте такожУ Раді хочуть почути позицію Зеленського щодо «формули Штайнмаєра»

Відео дня

“Ніяких виборів під дулами автоматів, кулеметів не буде. Про це послідовно президент говорить, ми говоримо. Всі розуміють, що до того, як не буде контролю за кордоном з нашого боку, з українського, до того, як не буде встановлений безпековий фактор, до того неможливо говорити про дотримання стандартів виборчого законодавства, участь українських політичних партій, участь внутрішньо переміщених осіб, які мають повністю, на нашу думку, право повернутися до своїх домівок і проголосувати там”, - наголосив Корнієнко.

На запитання про слова президента в контексті “формули Штайнмаєра”, що Україна не перетинатиме “червоні лінії”, депутат зауважив, що про так звані “червоні лінії” знають всі. “Це безпековий фактор поперед будь-яких виборів, будь-яких політичних процесів”, - наголосив Корнієнко.