Гладковський сьогодні вийшов на свободу після внесення застави / фото: Klymenko time

Колишньому заступнику секретаря Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олегу Гладковському одягнули електронний засіб контролю.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив адвокат Гладковського Руслан Волинець журналістам в Києві.

«Застава внесена, всі процедурні документи оформлені, і ви бачили, що Олег Володимирович був звільнений із СІЗО. Будемо далі виконувати інші частини ухвали суду - нам потрібно здати паспорти», - заявив він.

Відео дня

Читайте такожГладковський вийшов на свободу після внесення застави

«Так, браслет одягнули, браслет є, виконуємо ухвалу суду. Ми не згодні, але потрібно її виконувати», - додав Волинець.

Як повідомляв УНАІН, 17 жовтня Гладковського затримали співробітники НАБУ біля ресторану поблизу Бориспільської траси після того, як він намагався залишити територію Україну через аеропорт «Бориспіль», але його не пропустили прикордонники.

18 жовтня у САП заявили, що екс-посадовцю повідомлено про підозру у вчинені злочинів, передбачених ч.2 ст. 364 (зловживання владою та службовим становищем) та ст.366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України.

За даними слідчих, внаслідок діяльності Гладковського державі було завдано понад 10,62 млн грн збитків.

Крім того, заявили у САП, Гладковський не задекларував доходи дружини, отримані нею від здачі в оренду елітної нерухомості в центрі столиці.

Прокурори САП просили ВАКС взяти Гладковського під варту з альтернативою внесення застави у 100 млн грн, однак суд постановив обрати екс-посадовцю запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою застави у 10,6 млн грн.

Сьогодні, 21 жовтня, за Гладковського внесено заставу, і він вийшов із СІЗО.