Адвокат сподівається, що сьогодні Гладковського випустять із СІЗО / фото УНІАН

За колишнього першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олега Гладковського внесено заставу.

Читайте такожСуд пояснив суму застави для соратника Порошенка Гладковського

Про це кореспонденту УНІАН повідомив адвокат Гладковського Руслан Волинець.

Відео дня

Він зазначив, що заставу у сумі 10,6 млн грн внесла родина Гладковського. Наразі триває оформлення документів і адвокат сподівається, що вже сьогодні Гладковського випустять із слідчого ізолятора.

Також він додав, що сьогодні захисники Гладковського отримають повний текст ухвали Вищого антикорупційного суду щодо запобіжного заходу Гладковському і готуватимуть апеляційну скаргу, вивчивши цю ухвалу.

Як повідомляв УНІАН, 17 жовтня Гладковського затримали співробітники НАБУ біля ресторану поблизу Бориспільської траси після того, як він намагався залишити територію Україну через аеропорт «Бориспіль», але його не пропустили прикордонники.

18 жовтня у САП заявили, що екс-посадовцю повідомлено про підозру у вчинені злочинів, передбачених ч.2 ст. 364 (зловживання владою та службовим становищем) та ст.366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України.

За даними слідчих, внаслідок діяльності Гладковського державі було завдано понад 10,62 млн грн збитків.

Крім того, заявили у САП, Гладковський не задекларував доходи дружини, отримані нею від здачі в оренду елітної нерухомості в центрі столиці.

Прокурори САП просили ВАКС взяти Гладковського під варту з альтернативою внесення застави у 100 млн грн, однак суд постановив обрати екс-посадовцю запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою застави у 10,6 млн грн.