Петро Порошенко / УНІАН

Про це заявив президент України Петро Порошенко на нараді з головами районних державних адміністрацій, повідомили УНІАН у прес-службі глави держави.

«Президент наголосив на необхідності консолідації суспільства навколо святкування 8 та 9 травня Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги у Другій світовій війні. На нараді з головами районних державних адміністрацій глава держави закликав обов’язково залучити до святкувань сьогоднішніх українських героїв – учасників бойових дій, ветеранів Вітчизняної війни 2014-2015 років», - зазначає прес-служба.

Читайте такожПорошенко заявив про загрозу повномасштабного наступу бойовиків після "травневих"

Відео дня

«Прадіди і правнуки мають обов’язково бути поруч, стояти поряд один-з-одним, пліч-о-пліч під час святкування, демонструючи єдність поглядів, і, на мою думку, абсолютно очевидні паралелі, з ким – тоді, і з ким – зараз бореться український народ», – сказав Порошенко.

За його словами, український народ своїм героїзмом, своєю жертовністю у боротьбі за визволення Європи зробив неоціненний внесок у перемогу над нацизмом у 1939-1945 роках. «І сьогодні Україна і українці є форпостом європейської цивілізації у боротьбі за свободу, за демократію, за європейські цінності», – підкреслив Порошенко.